Reviews

Hanne Boel: The Shining Of Things

JP – Anders Houmøller Thomsen
Hanne Boel: The shining of things (Stunt Records)

Hanne Boel fortsætter vejen væk fra mainstream og pop med et momentvis glimrende jazz-album. Det indbyder til følsomme rutsjeture - men sine steder desværre også til sindig slummer.

Ligesom kollegaen Caroline Henderson er den 53-årige Hanne Boel tilsyneladende holdt op med at spekulere i, hvad mainstream-publikummet efterspørger. Soul-Hanne, pop-Hanne og artrock-Hanne har fået løbepas, og den nyudsprungne jazz-Hanne gør lige, hvad der passer hende.

Professoren swinger

Ekstrabladet – Henrik Queitsch
Hanne Boel: The shining of things (Stunt Records)

Nye flotte jazzfortolkninger af Hanne Boel, der bare bliver bedre og bedre med årene

Hanne Boel var, som de fleste nok erindrer, engang hele landets soulmama med astronomiske salgstal til følge. Siden blev hendes udtryk stedse mere roots-orienteret, og sidste år skiftede hun endnu mere markant kurs med den afdæmpede, jazzinspirerede samling fortolkninger ’I Think It’s Going to Rain’, der paradoksalt nok var et af karrierens mest personlige og vellykkede udspil.

Hanne Boel jazzer

B.T. – Henning Høeg
Hanne Boel: The shining of things (Stunt Records)

Ligesom sin amerikanske kollega udi de jazzede fortolkninger Cassandra Wilson, formår Hanne Boel med sin stemme at slå et varmt, blødt tæppe omkring selv de mest udfordrende kompositioner.

Og på sin nye cd tager den danske jazz-mester sange som 'A Thousand Kisses Deep' (Leonard Cohen), 'River' (Joni Mitchell) og den klassiske 'How Insensitive' (Frank Sinatra m.fl) under kyndig og kærlig behandling.

Hanne Boel gør gode sange til sine egne

Berlingske – Jens Fransen
Hanne Boel: The shining of things (Stunt Records)

Nok engang viser sangerinden Hanne Boel kunsten at finde gode sange - og gøre dem til sine egne.

Der er ikke så meget at tage fejl af. Ingen slinger i valsen, ingen forstillelse, bare en kunstner, der har format til at være sig selv. Kort sagt - den nu 53-årige Hanne Boel - med det karakteristiske sensitive vokalforedrag - har været ude at finde 11 - overvejende populærmusikalske - sange, som hun - tilsyneladende ubesværet - har formået at gøre til sine egne.

Nærvær og personlighed

Jazznytt – Niels Overgård
Hanne Boel: The shining of things (Stunt)

Da Hanne Boel sidste år udsendte albummet I think it's going to rain sammen med Carsten Dahl, markerede det en tilbagevenden til den jazzscene hun kort flirtede med i slutfirserne. Der blev slået en streg i sandet. Hun var siden på en omfattende turné hvor Dahl var afløst af den svenske pianist Jakob Karlzon. De fandt en indforståethed og fælles forståelse for musikken. Men de to individualister fandt også ud af at Boel's musikalske base fandtes i den amerikanske soul og r'n'b mens Karlzon var rundet af den svenske jazz og hårdrocken (som svenskerne så poetisk kalder det).